Afbeelding

Deliveroo vangt weer bot bij Gerechtshof Amsterdam


Op 21 december 2021 heeft het Gerechtshof Amsterdam de uitspraak van de kantonrechter bekrachtigd en bepaald dat maaltijdbezorger Deliveroo onder de algemeen verbindend verklaarde cao Beroepsgoederenvervoer valt. In februari 2021 deed het Hof al een uitspraak waarin het oordeelde dat de bezorgers van Deliveroo op basis van een arbeidsovereenkomst in dienst zijn en dus werknemers zijn van Deliveroo, in plaats van zelfstandigen. Met deze nieuwe uitspraak breiden de gevolgen voor Deliveroo zich uit.

 

Het gevolg van deze twee uitspraken is dat Deliveroo met terugwerkende kracht vanaf 2015 de cao Beroepsgoederenvervoer moet toepassen op bezorgers en pensioenpremies moet afdragen. De kernactiviteit van Deliveroo is volgens het Hof het bezorgen van maaltijden, daarom valt het bedrijf onder de cao. De wijze van vervoer maakt volgens het Hof niet uit.

 

 In de desbetreffende cao is een groot aantal arbeidsvoorwaarden geregeld, waar Deliveroo nu aan moet voldoen ten opzichte van hun bezorgers. Dit zal een grotere zekerheid geven voor de bezorgers, die voorheen als zelfstandigen werden beschouwd.

 

 Wilt u weten of deze uitspraken gevolgen hebben voor uw arbeidsrelatie, neemt u dan gerust vrijblijvend contact met mij op. 

 

Terug naar het overzicht
AD Advocaten
Roemer Visscherstraat 24
1054 EX Amsterdam

Telefoon 020 61 81 781

Fax 020 68 33 042

Direct contact »
Stel een vraag »