Floris de Lugt

Advocaat
Foto Mijn LinkedIn

Floris is in februari 2018 beëdigd als advocaat. Sinds 2017 maakt hij onderdeel uit van ons team, waarbij hij zich richt op de algemene civiele praktijk en het strafrecht.  

 

Alvorens Floris bij AD Advocaten begon, behaalde hij zijn bachelor aan de Universiteit van Maastricht (Nederlands en Europees recht). Hij studeerde vervolgens af aan de Universiteit van Amsterdam (Arbeidsrecht). Floris heeft tijdens zijn studie een bijdrage geleverd aan verschillende onderzoeken waarbij de legalisatie van de Nederlandse en buitenlandse (online) kansspelmarkt centraal stond. Inmiddels heeft Floris een voorliefde voor de civiele rechtspraktijk ontwikkeld. Door verscheidene stages maar ook door het voeren van zijn eigen bedrijf heeft Floris voor deze praktijk ruime ervaring opgedaan. Daarnaast heeft Floris in juni 2022 de Grotius specialisatieopleiding Onroerend goed met succes afgerond. Daarbij is onder andere op de volgende rechtsgebieden een verdieping gemaakt: koop van onroerend goed, huurrecht bedrijfsruimte, huurrecht woonruimte, aanneming van werk / opdracht, hypotheek en executie, verjaring, burenrecht.

 

Rechtsgebiedenregister 

Mr. F. A. J. H. de Lugt  heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

 -        Algemene praktijk Burgerlijk recht Strafrecht

-         Arbeidsrecht

-         Huurrecht Bedrijfsruimte Woonruimte

-         Vastgoedrecht Bouwrecht Burenrecht Erfdienstbaarheden 

Op grond van deze registratie is hij/zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

 »